Blogg

Innehåll

Planner – Ett nytt verktyg i Office 365 för samarbete

Publicerad: 2016-10-04    Nyckelord: Office 365,Planner,Samarbete,Projekt
Familjen Office365 växer och senaste tillskottet är ett verktyg för planering i en grupp. Behovet att kunna samarbeta tvärs över företag, plattform och plats ökar allteftersom vi blir mera mobila. Microsoft Office365 Planner ger en utmärkt möjlighet till samarbeten.

Backup till molnet

Publicerad: 2016-06-13    Nyckelord: Veeam,Inbyggd katastrofåterläsning,Funkar både med virtualisering och fysisk hårdvara
Dags att sluta jonglera med magnetband och springa med hårddiskar till bankfack. Man kan slå två flugor på en smäll. Att sluta köpa magnetband, lämna hårddiskar i bankvalv och samtidigt få en mycket bra backup på 2 st olika platser.

Många drabbas av virus som låser dina filer.

Publicerad: 2016-04-25    Nyckelord: Säkerhet,Cryptolocker,Virus
Många har pratat om virus som krypterar din dators filer och kräver ett dyrt lösenord för att låsa upp. Vi kallar dessa ransomware eller CryptoLocker.

Midpoint har blivit Microsoft Cloud Solution Provider – Tier 1

Publicerad: 2016-03-29    Nyckelord: CSP,Cloud Solution Provider,Office 365,Azure,Molntjänster,Cloud
Vi frågade Microsoft om även de anser att vi levererar arbetsro. De granskade vårt arbetssätt och gav oss ett kvitto genom att tilldela oss CSP Tier 1. – Men vad betyder det för dig som kund till Midpoint?

Hur byter man server på kontoret när Microsoft Small Business Server inte längre är beställningsbar?

Publicerad: 2016-02-12    Nyckelord: Small Business Server,Office 365,Migrering,Molntjänster,Molnet

Midpoint vCloud – Miljömedveten serverdrift

Publicerad: 2015-12-21    Nyckelord:
Idag kan man inte bortse från miljöaspekten i de beslut man tar. Går det dessutom att kombinera tillgänglighet, stabilitet, ekonomi och funktion med möjligheten att vara miljömedveten, blir beslutet enkelt att ta.

Smidigt och säkert dokumentflöde - Soonr.

Publicerad: 2015-03-26    Nyckelord: Backup,Dokumentflöde,Surfplatta,Sälj,Filsynk,Marknadsavdelning
Mitt företag har köpt surfplattor till oss säljare. Vi skall numera kunna ha med oss broschyrer, bilder, presentationer, prislistor och referensmaterial i våra kundbesök. Marknadsavdelningen skall ta fram nytt material, som vi sedan automatiskt skall kunna ta i bruk. Detta är något vi har sett fram emot. Tänk att slippa släpa på tunga bärbara datorer och pärmar som nu istället skall ersättas av en smidig och snygg iPad. Alla är glada och förväntansfulla över en välkommen förändring.

Isolerade testmiljöer

Publicerad: 2015-01-15    Nyckelord: Test,Testmiljöer,Isolerade,Mjukvara
Kombinationen av Midpoints Infrastruktur-som-en-Service (IaaS)/(DaaS) och möjligheten att hyra programvarulicenser (SaaS) på månadsbasis öppnar för nya möjligheter för testande mjukvaruföretag.

Ett seminarie om Hybridmoln

Publicerad: 2015-01-04    Nyckelord: Seminarie,Hybridmoln,Midpoint,Örebro
Välkommen till Örebro på ett seminarium där Midpoint, en av Sveriges ledande leverantörer av moln-tjänster, reder ut vad det är alla pratar om

Vad innebär IT-drift från Midpoint?

Publicerad: 2014-05-06    Nyckelord: Molntjänster,Midpoint,Hybridmoln,IT-Drift
IT-drift innebär att man låter någon annan sköta driften och övervakningen av företagets IT-miljö. Hosting ger möjlighet att fokusera på kärnverksamheten och slippa onödig oro. Vi på Midpoint kan erbjuda driftstjänster av tre olika slag:

Flytta kontoret

Publicerad: 2014-03-28    Nyckelord: Molntjänster,Flytta kontoret,Hybridmoln
Det finns många aspekter att beakta när ett kontor ska flyttas. En sådan aspekt är att bestämma det mest effektiva sättet att flytta din hårdvarumiljö. Hur ska vi inreda de nya kontorslokalerna:

Vilken information ska man inte lägga i molnet?

Publicerad: 2014-01-28    Nyckelord: Backup,Datasäkerhet,Disaster Recovery,Virtualisering,Datacenter
Det finns inga konkreta regler att följa. Många gör misstaget att tro att man måste behålla kritisk data på servrar som finns lokalt inom företagets väggar.

Backup och disaster recovery, del 4 av 4: Enkel och tillförlitlig återställning för dina applikationer

Publicerad: 2014-01-07    Nyckelord: Återläsa,Disaster Recovery,Katastrof,Virtualisering,Datacenter
Idag är det få företag som har tillräckligt skydd för att klara av att göra en fullvärdig »disaster recovery«. De flesta anser att det är för dyrt, komplext och opålitligt förutom för de mest affärskritiska applikationerna.

Backup och disaster recovery, del 3 av 4: Vad är skillnaden mellan RTO och RPO?

Publicerad: 2013-12-09    Nyckelord: Recovery Time Objective,RTO,Recovery Point Objective,RPO,Recover
Både RPO (Recovery Point Objective) det vill säga hur färskt data man kan återläsa och RTO (Recovery Time Objective) det vill säga hur lång tid det tar att göra återläsningen är två nyckelfaktorer i en effektiv kontinuitetsplan.

Backup och disaster recovery, del 2 av 4: Skillnaden mellan onsite- och offsite backup

Publicerad: 2013-12-09    Nyckelord: Molnet,Backup,Onsite backup,Offsite backup
Det finns alltid en potentiell risk att datorsystem havererar. När det händer, kan viktig information gå förlorad för alltid.

Vanliga Frågor