Ring oss för att få hjälp phone 054 - 29 15 00
Ring oss för att få hjälp phone 054 - 29 15 00
Midpoint Logo
  • home
  • keyboard_arrow_right
  • Serverlösningar
  • keyboard_arrow_right
  • Disaster Recovery
Ha en plan

Midpoint hjälper dig att skapa en beredskap för situationer som inte får hända.

Med hjälp av modern teknik kan vi erbjuda en kostnadseffektiv lösning.

 

important_devices
kontinuitet
priority_high
prioritet
trending_up
affärskritiskt
accessibility
tillgänglighet

Disaster Recovery

Disater Recovery, DR, eller katastrofplan är förhoppningsvis bara en plan som aldrig behöver användas. Om den aktiveras måste den bara fungera.

Det kan finnas flera orsaker till att din verksamhet stoppar. En av dem kan vara problem med ditt IT stöd. Vid större problem så kommer en DR-plan tala om hur man får upp funktionaliteten igen och hur snabbt. Tillsammans med våra backuptjänster och vCloud erbjudanden kan vi erbjuda en plan som anpassas för era behov.

Vi tar fullt ansvar för att planen verifieras löpande och att er personal har den kunskap och information som behövs för genomförande.

panic_250.jpgdomino_250.jpg
Din kontinuitetsplan

När man jobbar med en kontinuitetsplan, en plan för hur man säkerställer verksamheten,  finns det två variabler som man måste bedöma.

Har ditt företag en miljö som hela tiden har stora dataförändringar, till exempel en e-handelslösning, så är tiden mellan senaste backup och driftstoppet kritiskt. Du behöver ta backup ofta, troligtvis många gånger per dag. 
Variabeln Recovery Point Objective eller RPO, fokuserar på hur ofta säkerhetskopiering av data görs.

Den andra delen Recovery Time Objective, RTO, beskriver den tid det tar för att IT-driften ska vara återupprättad igen efter att en katastrof har inträffat. Har du råd att låta en vecka gå innan full drift så behövs inte lika mycket resurser läggas på Disaster Recovery som ett företag där behovet är att vara uppe inom två timmar.

Dessa komponenter är båda viktiga element i katastrofplanering och kontinuitetsplanen. Den ena definierar hur mycket data ni har råd att förlora medan den andra hur lång tid det får ta innan ni är uppe igen.

Kontakt